Futbalove DresyFodboldtrřjer BřrnVoetbalschoenen kopenbilliga cykelkläderradtrikot kaufentenue cycliste pas chercyklistický dressalg sykkelklćr - Kjřp sykkelklćr til damer og herrecompleti ciclismo - fino al 50% di scontocomprar maillot ciclismoMountainbike kleding - Wielerkleding online kopenkoszulki roweroweA vár történelmével, kutatásával, régészeti feltárásával kapcsolatos legfrissebb információkat, híreket, felhívásokat gyűjtjük ebbe a menüpontunkba. Az itt közzétett cikkeket Ön is véleményezheti, illetve e-mail címünkre be is küldhet információt. Bármilyen, a várral összefüggő újdonsága, ötlete, észrevétele, van írja meg nekünk! Elérhetőségeinket a menüsorban találja.  


Élő középkor Solymáron!

Élő középkor Solymáron!

Június 23-án a Múzeumok Éjszakáján a solymári várban íjászat, számszeríj, szakállas puska, páncélok, kardok, vívás a Hrex Porrorum történelmi életmódrekonstrukciós csapattal címer és iniciálé festés, nemezelés, középkori táblajátékok, ételkóstoló, Corvus Albus - középkori zene és tánc, hangszersímogató. Várunk mindenkit szeretettel!
A solymári vár végnapjai

A solymári vár végnapjai

Új kisfilm készült a solymári várról a Mentaar grafikai stúdió jóvoltából. A kisfilmben az utolsó solymári várnagy siralmait halhatjuk és a vár pusztulásának egyik verzióját illusztrálja.
2017-ben is vártábor!

2017-ben is vártábor!

Kedves Deák-lányka, Deák-úrfi! Elmúltál 10 esztendős? Szereted a história tudományát? Szeretnéd tudni, hogyan éltek Lackfi-nádor, a vár építtetőjének korában? Kipróbálnád a számszeríjat, megnéznél közelről egy szakállas puskát? Akkor ott a helyed a solymári vár-táborban! további részletek...
Nyitvatartási rend - 2016

Nyitvatartási rend - 2016

Az alábbi linkkel a 2016-os nyitvatartási rendet, és a belépőjegyek árait ismertetjük.
Solymári Kulcsos ház - Turista ház

Solymári Kulcsos ház - Turista ház

Vár tövében a patak partján helyezkedik el a Turista ház. Számos Turista útvonal található a környezetében. A Kulcsos házban 6 fő számára tudunk szállást biztosítani, továbbá sátrazási lehetőség adott az épület körüli zöld területen. (Tovább...)
Romantikus király egy kegyetlen korban

Romantikus király egy kegyetlen korban

Ötszázhatvan éve született, és kereken fél évszázaddal ezelőtt hunyt el II. Ulászló, az a magyar király, akinek uralkodása idején fénykorát élte a solymári vadászkastély. A lengyel származású uralkodót, erélytelensége miatt már a kortársai is gúnyolták, háta mögött csak Dobzse ("Jól van") Lászlónak nevezték, ám kedvezőtlen megítélésében közrejátszott, hogy a Mátyás idejében szoros gyeplőn fogott főurak az ő rovására akarták növelni hatalmukat. Azon kevés király egyike volt, akik a (...)
Turistaház nyílt a solymári várnál

Turistaház nyílt a solymári várnál

Kulcsos turistaházat nyitott a solymári várnál a nagyközség önkormányzata, a létesítményt - amit egy, évtizedeken át használaton kívül álló, egykori termelőszövetkezeti épületből alakítottak ki - június 4-én adták át a rendeltetésének.
Új könyv a várról! Még kapható!

Új könyv a várról! Még kapható!

Ajánljuk karácsonyi ajándéknak az idén elkészült könyvünket amely, a "Barangolás a Solymári Várban" címet viseli. Még kapható a solymári könyvtárban.
Vizuális forradalmárok Solymáron

Vizuális forradalmárok Solymáron

Megjelent az első kritika a "Barangolás a Solymári Várban" című könyvünkről. A Librarius.hu írójának véleményét alábbi linken érheti el.
Videó bemutató a középkori vártúrához

Videó bemutató a középkori vártúrához

Kedves Látogatók! Elkészült a vár honlapjának intrója. Ezt a videót legfőképpen azoknak ajánljuk, akik a helyszínen szeretnék tablettel, vagy mobillal megnézni a középkori vártúrát.
  12  
Professionelle Uhren Replika speichert Automatische Replica Uhren IWC Portofino Automatic IW356501 Uhren-Serie - Grundlegende Informationen ..Heutzutage sind auch Replica Uhren eine sehr gute Lösung. Diese sind erheblich preiswerter als die Originale und sind auch von der Qualität ...

 • uhren replica kaufen
 • trikotsatz fussball
 • fussballtrikots günstig
 • replica uhren deutschland
 • Replica Uhren Schweiz
 • uhren Fakes
 • uhren fakes
 • replica uhren deutschland
 • louis vuitton günstig
 • replica uhren schweiz
 • replica uhren deutschland
 • 2016 neue Rolex Replik-Uhren UK Mode reflektieren, Replik Rolex Submariner Uhren hier. Günstige gefälschte Omega Uhren Online-Shop verkaufen.