Futbalove DresyFodboldtrřjer BřrnVoetbalschoenen kopenbilliga cykelkläderradtrikot kaufentenue cycliste pas chercyklistický dressalg sykkelklćr - Kjřp sykkelklćr til damer og herrecompleti ciclismo - fino al 50% di scontocomprar maillot ciclismoMountainbike kleding - Wielerkleding online kopenkoszulki rowerowe

Rekonstrukciós kísérletünkben megjelenítettük a vár korai periódusának feltételezett látványát. A vár reneszánsz átépítése előtti időszakába varázsoljuk Önt, négy fontosabb nézőpontból veheti szemügyre a középkori solymári várat. A rövid ismertetők alatt kattintson a kívánt nézőpontra.

Amennyiben mobilról, vagy tabletről kívánja körbejárni a várat, kattintson az alábbi képre:

Várudvar - 1. nézőpont

Ön a vár kapubejáróban áll, ahonnan teljes rálátás nyílik a várudvarra.  Bár jelenlegi ismereteink hiányosak a bejáratot illetően, mégis erősen valószínű, hogy a várba vezető első bejárat (a reneszánsz átépítések előtt) valahol a keletre néző körítőfal mentén lehetett, melyhez kívülről egy híd is kapcsolódhatott. A solymári vár udvara a várdomb adottságainak megfelelően egy hosszan elnyúló, kiszélesedő ovális formájú szűk tér lehetett. A várudvaron minden periódusban a déli fal mentén kis kiegészítő funkciójú, valószínűleg faszerkezetes épületekben foglalhatott helyet a téglapadlójú konyha, az istálló és a mindennapi élethez szükséges egyéb nélkülözhetetlen funkciójú helyiségek. (A várudvar megtekintéséhez kattintson a képre!) 
Várkút - 2. nézőpont

Ön a várkút mellett áll. A solymári vár kútjának építési dátuma nem ismert. Mélysége jelen adataink szerint több mint 21 méter, feltárása a mai napig folymataban van. Az innen előkerült leleteket nagyrészt állati csontok, illetve cserépdarabok alkotják, de innen került elő egy ezüst vadászcsutora is, amely indiai diófából készült, aranyozott, vésett ábrázolásokkal díszített ezüstlemezekkel volt borítva. (A várkút megtekintéséhez kattintson a képre!)
Palota, alsó szint - 3. nézőpont

Ön a földszinti palotaszobában áll. A solymári vár a gótika korszakában épült fel. Az eddig többé-kevésbé biztosnak mondható eredmények szerint először a várdomb ovális formájú, homokkő anyagú nyúlványának átvágásával építettek fel egy kisebb épületet. Ez részben alagsori kialakítással dongaboltozatos, hosszabb térrel rendelkezett. Előtte a déli, benapozott oldalon, a várudvar felé keskeny loggiát alakítottak ki, és felettük foglalt helyet az emeleten egy-, vagy két lakószoba, valószínűleg szintén nyitott folyosós megközelítéssel. A régészeti megállapítások szerint az első építési periódusban nem készült lakótorony, amely a hidegfegyverek korában épült várak legjellegzetesebb kezdeti építménye szokott lenni. (A palotaszoba megtekintéséhez kattintson a képre!)
Gyilokjáró - 4. nézőpont

Ön a déli, hosszú körítőfal tetején, a gyilokjárón áll. A vár védelmének legfontosabb részét alkották az ekkor még torony nélküli körítőfalak, illeve az azok tetején futó faszerkezetes gyilokjárók a védelemhez szükséges mellvédsorral. (A gyilokjáró megtekintéséhez kattintson a képre!) 
  

Professionelle Uhren Replika speichert Automatische Replica Uhren IWC Portofino Automatic IW356501 Uhren-Serie - Grundlegende Informationen ..Heutzutage sind auch Replica Uhren eine sehr gute Lösung. Diese sind erheblich preiswerter als die Originale und sind auch von der Qualität ...

 • uhren replica kaufen
 • trikotsatz fussball
 • fussballtrikots günstig
 • replica uhren deutschland
 • Replica Uhren Schweiz
 • uhren Fakes
 • uhren fakes
 • replica uhren deutschland
 • louis vuitton günstig
 • replica uhren schweiz
 • replica uhren deutschland
 • 2016 neue Rolex Replik-Uhren UK Mode reflektieren, Replik Rolex Submariner Uhren hier. Günstige gefälschte Omega Uhren Online-Shop verkaufen.